Nico Sterrenberg: 'Best een mooie plek op de Koemarkt'

12-10-2019 Nieuws Kor Kegel

SCHIEDAM – Nico Sterrenberg vindt zijn nieuwe locatie in Schiedam bepaald niet verkeerd. “Mijn gebakkraam komt dinsdag te staan naast de ingang van de parkeergarage Passage en met mijn voorkant sta ik in het zicht van het verkeer dat over de Rotterdamsedijk naar de Koemarkt rijdt en ook voor het verkeer dat over de Koemarktbrug komt. Best een opvallende plek dus.”  

Het zal wel even wennen zijn. Nico stond 22 jaar met zijn oliebollenkraam waar de BK-laan uitkomt op de Nieuwe Haven, langs het water. Zijn opa, Lokie Sterrenberg, begon daar 58 jaar geleden met de Oudhollandse Gebakkraam. Zijn vader, Nico Sterrenberg sr., zette er het bedrijf voort en Nico kwam er als 15-jarige jongen bij. Sinds zeven jaar met een nieuwe kraam, zonder het ‘Oudhollandse’.  

En nu dus naar een plek midden op de Koemarkt. Het zong al een tijd rond dat de gemeente dat een veiliger plek vindt, want in december en vooral tegen Oud & Nieuw stonden lange rijen mensen langs het water tot soms in de Oranjestraat te wachten op de lekkerste oliebollen van Zuid-Holland. Soms werd het fietsverkeer erdoor gehinderd. En veel parkeerruimte was er op de Nieuwe Haven en de BK-laan niet. 
“Nu sta ik vlakbij de parkeergarage. En aan de Buitenhavenweg is een groot parkeerterrein, waar altijd plek is. Ik sta nu ook vlakbij de bus- en tramhaltes en op een druk en gezellig punt in de Schiedamse binnenstad”, zegt hij. Ongetwijfeld krijgt hij minstens zo veel aanloop als aan de Nieuwe Haven.  

De gemeente laat onderzoek doen naar een andere inrichting van de Koemarkt en omgeving. In de meest vergaande plannen krijgt de Passagegarage een andere ingang en wordt het verkeer over de Koemarktbrug beperkt. De muurtjes bij de Koemarktbrug staan ook op het spel. De Buitenhavenweg kan worden afgesloten voor autoverkeer. Nico Sterrenberg is niet over die plannen geïnformeerd, maar hij vertrouwt erop dat ook op de vernieuwde Koemarkt wel plek voor zijn welbekende kraam is.


Gerelateerd