Niet huis aan huis, wel collecte KWF in twee winkelcentra

05-09-2021 Nieuws Kor Kegel

Via deze QR-code kun je ook meedoen met de KWF-collecte


SCHIEDAM – Vanwege de aanhoudende Coronaperikelen heeft het KWF-team Schiedam besloten om, evenals in 2020, niet huis aan huis te collecteren. In plaats daarvan wordt opnieuw gecollecteerd in enkele winkelcentra.  

Komende week is de jaarlijkse collecteweek van het Koningin Wilhelmina Fonds voor de kankerbestrijding. Het KWF-team concentreert zich op twee winkelcentra in Schiedam-Noord. In de Hof van Spaland en op het Geuzenplein staan de medewerkers zaterdag met hun collectebussen tussen half tien ’s ochtends en half vier ’s middag. 

De drie wijkhoofden van KWF-Schiedam zijn Hennie van der Gaag, Rianne van Woerkom en Chris Coppens. Zij hopen dat veel Schiedammers positief reageren op deze alternatieve manier van collecteren. Overigens hoeven donaties niet alleen contant gedaan te worden. Gebruikmakend van een QR-code kan dat ook op veilige afstand. De code staat standaard op vijf euro, maar dat kunnen donateurs naar boven of beneden bijstellen.  

“Onderzoek naar kankerbestrijding is écht van levensbelang”, zegt Chris Coppens, die ook mobiel collecteert. “Hoewel er al veel winst is behaald, is kanker in Nederland nog steeds doodsoorzaak nummer één. Dankzij vrijwillige giften kunnen honderden onderzoeken worden gefinancierd voor een toekomst met meer preventie, meer genezing en een betere kwaliteit van leven met én na kanker.” 

“Alstublieft, help mee en doneer!”, zegt wijkhoofd Hennie van der Gaag, die eveneens via zijn mobieltje aandacht vraagt voor de collecteweek.  

Het KWF-team Schiedam is dringend op zoek naar vier nieuwe wijkhoofden, die het aanspreekpunt van hun collectanten zijn. Contactpersoon is Rianne van Woerkom, bereikbaar via riannevwoerkom@icloud.com.


Gerelateerd