Nieuwe arrestaties in zaak Jip Jurg

02-02-2018 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - In het onderzoek naar de dood van Jip Jurg in de nacht van vorige week vrijdag op zaterdag, heeft de politie vandaag nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 37-jarige inwoner van Den Haag en een 37-jarige man uit Rotterdam.

Een 27-jarige Schiedammer werd woensdag al aangehouden. De drie waren als beveiligers aan het werk bij een feest tijdens het Rotterdamse filmfestival. Jurg raakte betrokken bij een vechtpartij met de bewakers en ging daarna naar huis. Op zondag werd hij door zijn vader thuis dood aangetroffen. Als doodsoorzaak werd inwendig letsel vastgesteld.

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen. De recherche heeft twintig mensen op het onderzoek gezet. De taxichauffeur die Jurg naar huis reed is achterhaald; de politie is met hem 'in gesprek'. Vanavond is er op het Schouwburgplein een passantenonderzoek, waarbij flyers met een getuigenoproep worden verspreid. Ook zijn er stoepborden geplaatst - ook in het Engels, omdat er op het moment van de vechtpartij veel bezoekers van het filmfestival in de buurt waren.Gerelateerd