Nieuwe Damlaan te smal voor rotonde Nolenslaan

04-04-2018 Nieuws Kor Kegel

De middenberm van de Nieuwe Damlaan kan ter hoogte van de Mgr. Nolenslaan niet meer door auto's worden gepasseerd. Foto: Flashphoto

SCHIEDAM – Het kruispunt van de Nieuwe Damlaan en de Mgr. Nolenslaan heeft te weinig ruimte om er een rotonde aan te leggen. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van Serkan Kilickaya, die tot donderdag in de gemeenteraad zat. Kilickaya stelde zijn vragen over de afsluiting van de Nieuwe Damlaan ter hoogte van de Nolenslaan op zaterdag 3 februari.  

De voormalige PvdA’er had zich inmiddels aangesloten bij de fractie-Janssen. Doordat Janssen met het Sociaal-Liberaal Verbond (SLV) slechts één zetel haalde bij de raadsverkiezingen van woensdag 21 maart, keerde Kilickaya niet in de nieuwe gemeenteraad terug.  

Kilickaya had zich afgevraagd of de gemeente wel voldoende overleg had gevoerd met de omwonenden en de winkeliers van de Mgr. Nolenslaan. Hij hoorde namelijk ook kritiek op de afsluiting, waardoor verkeer vanaf het Nieuwlandplein niet meer op de Nieuwe Damlaan linksaf kan slaan naar de winkelstraat van Nieuwland en waardoor verkeer uit de winkelstraat niet meer linksaf de Nieuwe Damlaan op kan. Dat verkeer is verplicht via de rotondes van het Nieuwlandplein en de Burgemeester Honnerlage Gretelaan om te rijden.  

Het college van B & W geeft aan dat komende zomer een definitieve maatregel kan worden verwacht. De huidige afsluiting zou slechts tijdelijk zijn, voor vijf maanden. Het college zegt dat de directe omwonenden zijn geïnformeerd en dat de winkeliers bereikt zijn via de voorzitter van de winkeliersvereniging en de winkelstraatmanager. De snelheid van het verkeer is niet toegenomen. Enkele winkeliers zij n gevraagd om goed bij te houden of de veranderde verkeerssituatie invloed heeft op hun omzet.