Nieuwe man in bedrijfsleiding Damen

23-03-2020 Nieuws Redactie

Marc van Heyningen; foto: Damen


SCHIEDAM - Marc van Heyningen treedt toe tot de bedrijfsleiding van scheepsbouwer Damen. Hij wordt als opvolger van Jan-Wim Dekker verantwoordelijk voor de operationele gang van zaken in het bedrijf.

Van Heyningen (55) werkte eerder, na een studie aan de TU Delft,  met name bij het Amerikaanse bouw- en engineeringconcern Fluor. Hij werkte in India, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. In Nederland was hij als algemeen directeur Operationeel van het bedrijf verantwoordelijk voor een verscheidenheid aan industriële projecten. Laatstelijk werkte hij voor Fluor in Dallas (VS) als 'vice-president Operations.

“Ik zie ernaar uit me bij het team van Damen te voegen om de uitvoering van projecten en de kwaliteit van het eindproduct verder te versterken”, aldus Van Heyningen.

Dekker stapt over naar een commerciële functie binnen het Damen-bestuur. De bedrijfsleiding van de scheepsbouwer, ook eigenaar van Damen Shiprepair Rotterdam in Schiedam, bestaat nu naast Dekker en Van Heyningen, uit Andreas Fluhrer ('Chief Transformation Officer'), Tom Touber (financiën) en algemeen-directeur Arnout Damen..Gerelateerd