Nieuwe opleiding tot moestuincoach

26-11-2021 Nieuws Redactie

De komende jaren wordt de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter; foto: IVN


SCHIEDAM - Op 9 februari 2022 start er een nieuwe opleiding tot moestuincoach in Schiedam.

Deze opleiding wordt georganiseerd door Jong Leren Eten Utrecht en Zuid-Holland, Velt en IVN Natuureducatie. De komende jaren wordt de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter, denken de partijen. Scholen en kinderopvang worden gestimuleerd om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma.

Alleen niet iedere leerkracht heeft groene vingers en daarom is er volgens de betrokken partijen behoefte aan moestuincoaches die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan. Dat kan op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen of misschien wel in de eigen tuin van de moestuincoach.

Deelnemers kunnen een praktijkgerichte opleiding verwachten met veel eigen inbreng. Theorie wordt onmiddellijk gekoppeld aan kleine praktische opdrachten tijdens de cursusdagen zelf.