Nieuwe reconstructie om identiteit vrouw te achterhalen

24-10-2018 Nieuws Redactie

In de uitzending van gisteren toonde Opsporing Verzocht de nieuwe reconstructie van het gezicht van de vrouw

Laatste nieuws: Sinds gisteravond zijn 26 tips binnengekomen over de onbekende vrouw, zo meldde Opsporing Verzocht enkele uren geleden op twitter.

SCHIEDAM - 'Opsporing Verzocht', het tv-programma van Avro-Tros, besteedde gisteravond aandacht aan de jonge vrouw die in het najaar van 2015 werd gevonden in de Thorbeckesingel in Nieuwland. Tot op de dag van vandaag is niet duidelijk wie zij is.

De vrouw was door een misdrijf om het leven gekomen, herhaalde de politie nogmaals in de uitzending.

In 2008 was in klei een gezichtsreconstructie van de vrouw gemaakt door dé specialist op dit gebied, Caroline Wilkinson in Liverpool. Recent maakte het team van de ondertussen professor een nieuwe reconstructie, nu als 2d-afbeelding, zie hieronder. Nieuwe technieken maken dat dit beeld nog treffender zou moeten zijn dan dat uit 2008. Wilkinson hoopt het mensen net dat zetje geeft om de vrouw te herkennen, zodat de politie een idee heeft in welke richting te zoeken, de nabestaanden van de vrouw kunnen worden geïnformeerd en de dader van het misdrijf kan worden gevonden.

De eerdere afbeelding in klei van Wilkinson bracht geen uitsluitsel. De politie tast nog altijd in het duister naar de herkomst van de vrouw. Uit het feit dat haar gebit nooit door een tandarts lijkt te zijn behandeld, maken de onderzoekers op dat het waarschijnlijk om een buitenlandse gaat. De vrouw wordt geschat op ergens tussen de zestien en 22 jaar. Ze was 1,64 meter groot en woog ongeveer zestig kilo.

Ze lag enige tijd verpakt in dekbedden (zie hieronder) in een rode koffer in het water van de Thorbeckesingel. Een drukke plek, dus de politie vermoedt dat degeen die haar in het water heeft gedaan, rekende op het snel vinden van het lijk. Mensen schonken echter in eerste instantie geen aandacht aan de koffer; pas toen een medewerker van Irado deze wilde opruimen deed hij de vondst.

De rode koffer is in Nederland verkocht vanaf april 2005. De kleding waarin de vrouw werd aangetroffen was slecht passend en de politie is er niet in geslaagd de herkomst te herleiden.

Op tips die leiden tot het vinden van de vrouw staat een beloning van vijftienduizend euro. Bellen naar de politie kan naar de nummers 0800-6079 of (anoniem) naar 0800-7000.

De vrouw ligt begraven op de algemene begraafplaats in Crooswijk.

Bekijk de foto's