No Disclaimers: cd opgedragen aan Toon Mentink

24-06-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Afgelopen zaterdag was de lancering van het compilatie-album No Disclaimers onder de gezamenlijke artiestennaam ‘Artist in Progress’.

‘Artist in Progress’ komt van het gelijknamige traject van BMEC College of Music in Tilburg, dat draait om persoonlijke artistieke ontwikkeling zonder oordelen of disclaimers. Talentvolle artiesten, die artistieke momenten hebben vastgelegd in de tijd. No Disclaimers is te beluisteren via alle digitale streamingsdiensten. 

Het jaar van deze artiesten kende donker en licht. Ook de Schiedamse singer-songwriter Toon Mentink (o.a. bekend van The Voice of Holland) nam tot zijn overlijden, in december 2020, deel aan dit traject. Het album No Disclaimers dragen de initiatiefnemers in liefde op aan hem. Dankbaar voor zijn glimlach en de vele muzikale en inspirerende momenten met hem. Het nummer ‘Great Conjunction’ op het album is ter nagedachtenis aan Toon Mentink geschreven.

Het album No Disclaimers klinkt als een dag in de tijd die passeert. Gedurende de dag word je meegenomen in de sferen van de ochtend, middag, avond en nacht. Het toont de vele kanten die een dag kan hebben: van donker en licht, rustig en kwetsbaar tot de vibe van het nachtleven, met onverwachte wendingen. 

Ieder nummer op het album No Disclaimers is geboren vanuit een persoonlijke artistieke visie van steeds weer andere artiesten (allen uit Nederland). Het album kent een grote diversiteit in stijl, genre en taal (of het ontbreken daarvan). Electronic (dance) music, (acoustic of alternative) rock, singer-songwriter, orchestral, Nederpop en Engelstalige nummers wisselen elkaar af.Gerelateerd