Nominatie Menno Gootjes als beste gitarist Benelux

16-01-2020 Nieuws Kor Kegel

Menno excelleert in Focus

SCHIEDAM – Het vakblad voor gitaristen en bassisten in Nederland, Gitarist, heeft opnieuw Menno Gootjes genomineerd in de categorieën Beste Gitarist van de Benelux en Beste Pop/rockgitarist van de Benelux.  

Menno wordt al een aantal jaren genomineerd en klimt steeds hoger op de lijst, zelfs tot op de vierde plaats vorig jaar. Aanvankelijk moest hij gitaarvirtuozen als Danny Lademacher en Jett Rebel voor laten gaan, maar de laatste paar keer wist hij ze te passeren. Het publiek kan stemmen uitbrengen en op Facebook maakt Menno zijn nominatie bekend met een oproep om hem te steunen: “It would be great to keep that up right?” .

De 45-jarige Schiedamse gitarist was 23 jaar toen hij in contact kwam met Thijs van Leer, oprichter in 1968 van het trio Focus dat Ramses Shaffy en Liesbeth List begeleidde en in 1969 versterkt werd met Brainbox-gitarist Jan Akkerman.  

In 1998, dertig jaar na de oprichting van Focus, dacht Thijs van Leer aan heroprichting van de band en in de aanloop vroeg hij Menno Gootjes tot de band toe te treden. Dat was in 1997. Sindsdien is hij een (inter)nationaal befaamde gitarist en is hij wel immuun geraakt voor de eeuwige vergelijkingen met zijn voorganger bij Focus, topgitarist Jan Akkerman, die nog altijd de polls van het magazine Gitarist aanvoert op nummer één of – na Ruud Jolie van Within Temptation en Adje Vandenberg – op nummer twee.