Nostalgisch afscheid Hoekse Lijn

01-04-2017 Nieuws Redactie

Foto's: FlashphotoNL

SCHIEDAM - Het werd een nostalgische tocht vannacht. Naar 'de Hoek', om afscheid te nemen van een spoorlijn waar we allemaal plezier van hebben gehad - en soms een beetje ergernis.

125 Jaar reden er passagierstreinen over dit stukje spoorweg. Op station Schiedam-Centrum stapte burgemeester Cor Lamers in; onderweg naar Vlaardingen en verder vertelde hij over de relatie van Schiedam met de Hoekse Lijn - door de intercom, zodat de vele meerijders konden meegenieten. De Vlaardingse burgemeester Annemiek Jetten deed even later iets vergelijkbaars.

In Hoek van Holland werd in enkele toespraken stilgestaan bij geschiedenis en toekomst van de lijn. Een plakkaat werd overgedragen van de NS aan de RET, als symbolische overgang van de lijn van NS naar RET.

De laatste reizigers en genodigden werden onthaald met onder andere een fanfare. Na de feestelijkheden konden zij gebruikmaken van het vervangend busvervoer van de RET terug naar Maassluis, Vlaardingen, Schiedam of Rotterdam. Zoals ook de komende maanden het vervoer tussen de steden zal zijn...

Bekijk de foto'sGerelateerd