Categorieën

Service

Nouchka Fontijn door in Bulgarije

Nouchka Fontijn door in Bulgarije
Sport

Nouchka Fontijn door in Bulgarije

  • Redactie
  • 25-02-2016
  • Sport
Nouchka Fontijn door in Bulgarije
BOKSEN - Nouchka Fontijn bokst deze week in Bulgarije, ter voorbereiding op dat evenement waar dit jaar haar hele sportieve geluk vanaf hangt: het Olympisch kwalificatietoernooi eind april in Turkije.

Fontijn won vanmiddag van de Francaise Erika Guerrier, met maximale cijfers. Zij komt nu in de halve eindstrijd uit tegen een oude bekende, de Zweedse Anna Laurell.

Op de 67e editie van het Internationale Bokstoernooi Strandja was dit al de derde winstpartij van Fontijn. In de eerste ronde versloeg zij eerder de Engelse Marshall, die in 2012 wereldkampioen werd, met een unanieme juryuitslag van 3-0.

Vervolgens nam de Schiedamse bokster het in de tweede ronde op tegen weer een hoog gekwalificeerde boksster: de Chinese Qian Li. Deze Chinese bereikte in november 2014 de finale van het Wereldkampioenschap in Korea. Fontijn gaf de Chinese geen schijn van kans, ook nu wees de jury haar unaniem als winnares aan. De scheidsrechter had het gevecht tweemaal onderbroken om de Chinese acht tellen te geven om weer te herstellen.