Nouchka Fontijn te zien in Videoland-programma

03-12-2021 Nieuws Redactie

De Special Forces van Nederland worden gevormd door het Korps Commandotroepen (KCT) en een maritieme component bestaande uit Maritime Special Operation Forces (MARSOF; foto: Shotbysud


SCHIEDAM - Tien BN’ers verleggen hun grenzen, ondergaan hun grootste angsten en overwinnen zichzelf in 'Special Forces VIPS: Wie Durft Wint', een programma dat vanaf 19 december te zien is bij Videoland. Ook de Schiedamse Nouchka Fontijn is hierin te zien.

Tien BN’ers geven de controle volledig uit handen en gaan mee op een keiharde training van de Special Forces. Ze leveren letterlijk alles in; hun luxe, bezittingen, persoonlijkheid, ego en status. Twee weken lang gaan ze mee met de Special Forces op de zwaarste militaire training en ondervinden ze aan den lijven waartoe een mens in staat is, verleggen ze hun grenzen en komen ze oog in oog te staan met hun grootste angsten. Slovenië is het decor voor dit allereerste Nederlandse seizoen van 'Special Forces VIPS' en het programma is vanaf 19 december te zien bij Videoland. De eerste aflevering is ook als Videoland Première te zien bij RTL 4 op zondag 19 december 21.30 uur.

Dit zijn de tien BN’ers die deze zware training aan gaan: Alkan Cöklü, Hannelore Zwitserlood, Gaby Blaaser, Dave Roelvink, Tim Haars, Roy Meyer, Giel Beelen, Jamie Trenité, Nouchka Fontijn en Imanuelle Grives.

Het programma loopt momenteel in Engeland, Denemarken, Frankrijk, Amerika en Australië. In Nederland gaan de BN’ers twee weken mee op training met de Special Forces. Erik Wegewijs, voormalig officier bij de Special Forces, legt uit wat het doel is van dit programma. “De wereld waarin de Special Forces operaties uitvoeren is kwetsbaar, onvoorspelbaar, complex is en heeft meerdere gezichten. Eigenschappen als mentale veerkracht en adaptiviteit zijn hierbij essentieel. In Special Forces VIPS zoomen we met name in op het gedrag dat de deelnemers vertonen als ze onder constante druk staan, geen status, geen zekerheid en geen houvast hebben. Wij bepalen voor hen wanneer, hoe en waarom zij uit hun comfortzone gaan. De vraag is of ze in staat zijn om zichzelf hier uit te denken, of dat ze zich laten leiden door emotie. Beschikken zij over mentale eigenschappen die Special Forces Operators ook bezitten?”

De Special Forces van Nederland worden gevormd door het Korps Commandotroepen (KCT) en een maritieme component bestaande uit Maritime Special Operation Forces (MARSOF). Special Forces staan 365 dagen per jaar, 24 uur per dag gereed voor operationele inzet, waar dan ook ter wereld. S

Special Forces VIPS is vanaf 19 december te zien bij Videoland. Vanaf 27 december wordt de aflevering wekelijks op de maandagen gereleased. Specials Forces VIPS' is op zondagavond 19 december om 21.30 uur eenmalig te zien bij RTL 4.