Nu al kijkje aan boord van Harmony of the Seas

23-05-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Morgen passeert de 'Harmony of the Seas' voor het eerst Schiedam, op weg naar Rotterdam. Het grootste cruiseschip ter wereld is bezig aan zijn eerste trip.

Het schip is gebouwd in het Franse St.-Nazaire, bij de werf Chantiers de l'Atlantique. Het is 362 meter lang, 48 meter breed en zeventig meter hoog. De Harmony biedt plaats aan zo'n 6360 passagiers en 2400 bemanningsleden en vertegenwoordigt een waarde van zo'n miljard euro.

Rond de overdracht van het schip van de werf aan de eigenaar, tien dagen geleden, is bijgaand filmpje gemaakt. Zo kan ieder die morgen langs de Nieuwe Maas staat, weten hoe het er aan boord uitziet.

Schiedam24 nodigt Schiedammers uit morgen vroeg of aan het eind van de middag aan de Maasboulevard te staan om te proberen de mooiste foto van het schip te maken. Of u zoekt een nog spannender locatie om de Harmony in beeld te brengen. Hier publiceren we morgen een mooie selectie en de allerbeste plaat verdient een aardigheid.

Fotograferen betekent wel vroeg opstaan: het schip vaart volgens planning tussen zes en half zeven 's ochtends langs Schiedam. Natuurlijk is er ook een herkansing, als het schip het zeegat kiest. Tussen half zeven en zeven uur 's avonds vaart de oceaanreus dan langs het Hoofd en de Maasboulevard.

Maar met of zonder camera: vergeet niet te genieten van het mooie plaatje.Gerelateerd