O-I en Whoonapart akkoord over verkoop glasfabriek

30-09-2019 Nieuws Redactie

Rob Daamen (l), personeels- en landendirecteur O-I en Jaco Poldervaart, directeur-eigenaar van Whoonapart


SCHIEDAM - O-I en Whoonapart hebben een verkoopovereenkomst gesloten voor het terrein van de voormalige glasfabriek. Afgelopen vrijdag tekenden de twee partijen voor de verkoop.

O-I is het Amerikaanse bedrijf dat eigenaar werd van de Verenigde Glasfabrieken en twee jaar geleden besloot de productie in Schiedam te staken. Whoonapart is een Rotterdamse ontwikkelaar.

Whoonapart wil een nieuwe invulling gaan geven aan het terrein. Volgens beide partijen maakt 'de ondertekening van dit contract het voor Whoonapart mogelijk om de verdere ontwikkeling van het terrein met de gemeente te bespreken en het toekomstige gebruik van het terrein en de omliggende grondpercelen goed met elkaar af te stemmen'. Zowel  woningbouw als 'werken' blijven daarbij uitgangspunt, aldus Whoonapart.

De finale overdracht zal gebeuren wanneer Whoonapart en de gemeente op één lijn zitten met betrekking tot de uiteindelijke bestemming van het project, zo stellen O-I en Whoonapart. De verwachting is dat dit medio 2020 gebeurt. Gerelateerd