O-I weg van Buitenhaven

05-02-2019 Nieuws Redactie

De hoofdingang van het verlaten kantoor aan de Buitenhaven

SCHIEDAM – O-I heeft het 'glasfabriekterrein verlaten. Afgelopen dagen verhuisde het bedrijf van de Buitenhavenweg naar een kantoor aan het plein bij het station, adres Spoorstraat 7.

Volgens Rob Daamen, verantwoordelijke voor het Schiedamse kantoor en bij de glasproducent formeel directeur Personeel, sprak het bij het maken van de verhuisplannen altijd vanzelf dat het bedrijf in Schiedam zou blijven. “Ons bedrijf heeft altijd een nauwe band gehad met Schiedam.” Ook na het sluiten van de fabriek anderhalf jaar geleden, koos het Amerikaanse bedrijf er voor een kantoor in de stad te houden; de glasfabrieken van O-I Netherlands staan in Leerdam en Maastricht.

Het bedrijf betrok met ongeveer 55 mensen de zesde en zevende etage van het kantoorpand, waarin ook Tebodin (tegenwoordig Bilfinger) en de Regionale Belasting Groep (die voor waterschappen en gemeenten belasting int) gehuisvest zijn. Daamen is zeer te spreken over de bereikbaarheid van het kantoor, zowel met openbaar vervoer als over de weg.

Zie ook deze eerder berichten over het vertrek van de glasfabriek van de Buitenhaven: uit december en augustus.Gerelateerd