Oefening met beknelling en dronkenschap

24-08-2018 Nieuws Redactie/Flashphoto

Foto's: FlashphotoNL


SCHIEDAM - De brandweer heeft gisteravond een grote oefening gehouden waarmee behalve blussen ook het bevrijden uit een beknelling en de omgang met gevaarlijke stoffen werd geoefend. Dat gebeurde in samenwerking met Van Tiel Transport aan de Nieuwe Waterwegstraat.

Rond kwart over acht werd de brandweer gealarmeerd voor een voertuigbrand op een bedrijventerrein. Het bedrijfshulpverleningsteam van de transporteur had het vuur snel onder controle en wist de brand nog voor de aankomst van de brandweer te blussen. Daarop bleek dat er niet alleen brand was, maar ook dat er iemand bekneld zat in een voertuig, dat onder een container bedolven was. Omdat er mogelijk gevaarlijke stoffen in de container zaten werd deze eerst onderzocht, pas daarna kon het slachtoffer bevrijd worden.

Nadat het gevaar geweken was, is de container met de kraan van brandweer Haaglanden weggetakeld, waarna begonnen werd met het bevrijden van het slachtoffer.

Terwijl de brandweer zich bezighield met de hulpverlening, ontfermde de politie zich over de bestuurder van de vrachtwagen. Die had iets te diep in het glaasje gekeken en deed  vervelend tegen de politie. De man is hierop met inzet van een politiehond aangehouden.

Bekijk de foto's


Gerelateerd