Omzet SBM Offshore in de lift

16-05-2019 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De omzet van SBM Offshore zit in de lift. De Schiedamse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie heeft in de eerste drie maanden van dit jaar achttien procent meer gefactureerd dan een jaar eerder, voor een bedrag van 456 miljone dollar in totaal.

Het bedrijf handhaaft de prognoses die het eerder voor dit jaar afgaf, zo meldt het vanmorgen voor opening van de beurs. Voor 2019 voorziet de oliedienstverlener een omzet van ongeveer twee miljard dollar, waarvan 1,3 miljard dollar voor rekening komt van Lease & Operate en zevenhonderd miljoen van Turnkey. Dit zal voor winst en afschrijvingen een resultaat opleveren van 750 miljoen dollar.

Bij de divisie Lease and Operate daalden de inkomsten, maar bij het onderdeel Turnkey verdrievoudigde de omzet. Turnkey profiteerde onder meer van meer werkzaamheden voor het Johan Castberg-olieveld in Noorwegen, waarbij SBM diensten verleent aan Statoil. De omzet van Turnkey kwam uit op 145 miljoen dollar, tegen 54 miljoen in 2018. Lease en Operate kwam tot 311 miljoen euro omzet; de daling wordt onder meer verklaard door de verkoop van FPSO Turritella.

Volgens Bruno Chabas, bestuursvoorzitter, heeft SBM goed gepresteerd. "Onze activiteiten blijven sterke prestaties vertonen en onze projecten in uitvoering vorderen zoals verwacht en tot tevredenheid van onze klanten", aldus Chabas in een toelichting.

Vorige week vrijdag ontving SBM Offshore nog de definitieve opdracht voor de tweede fase van het Liza-project in Guyana, wat betekent dat de oliedienstverlener de Liza Unity FPSO zal bouwen (in Singapore), installeren en daarna voor twee jaar zal leasen en exploiteren.


Gerelateerd