Onderneemster Sandra Westein voelt zich een winnaar

19-11-2020 Nieuws Sandra Westein

Foto: Katinka Tromp


INGEZONDEN – Sandra Westein was een van de genomineerden in de verkiezing ZZP’er van het jaar, georganiseerd door Foty. Vorige week bleek zij niet de winnaar – de titel ging naar Lenneke Gentle. Maar Westein kijkt dankbaar terug.

Donderdag 12 november 2020; een dag om nooit te vergeten. De dag van de finale van de ZZP'er van het jaar 2020.

Wat een reis was het naar deze dag. De finale zou al in april plaatsvinden maar door Corona werd dit verschoven naar 12 november jl.

In 2019 was ik live aanwezig bij de Dag van de ZPP'er in Amersfoort en een mede-onderneemster adviseerde mij om me toch ook maar in te schrijven voor de ZZP'er van het jaar-verkiezing. Dat heb ik toen gedaan en wat een rollercoaster was het. 800 Ondernemers meldden zich aan! Het traject van promoten ging beginnen. Mensen konden stemmen en referenties geven gedurende een periode en daaruit werden er weekwinnaars gekozen die naar de kwart en halve finale en de eindstrijd gingen.

Het eerste telefoontje in december: "Je bent kwartfinalist". Tweede telefoontje in januari: "Je zit in de halve finale". Ik was toen al supertrots op mezelf, dit is de kers op de taart vond ik toen al!

De finale in april ging niet door en gestemd kon er niet meer worden maar het gevoel bleef, want van uitstel geen afstel, daar zorgde ZZP Nederland wel voor.

Inmiddels mocht ik mezelf finalist noemen en ik nam een eerste videopitch op, met behulp van Katinka Tromp, die ook fantastische foto's van mij had gemaakt. Er volgde een interview met Pantea over het ondernemerschap en mijn visie hierop en mijn toekomstverwachtingen. Dit werd beoordeeld door de jury.

Op zaterdag 19 september werden alle finalisten uitgenodigd door ZZP Nederland om een professionele videopitch te trainen en te maken. Wat een superleuke dag was dat, niet alleen om alle finalisten (tien stuks) te ontmoeten, maar ook om te leren wat te doen als ik voor mezelf spreek; camera's zijn niet echt mijn ding.

Met z'n allen gingen we er honderd procent voor en er ontstond een mooie band. We gunden elkaar de winst en hoe mooi is dat. Geen gedoe maar echt en oprecht elkaar iets gunnen, dat is toch fantastisch. Na zes takes stond ook mijn video erop (die camera hè) en ook deze video's gingen naar de jury om te bepalen wie de Publieksprijs, de Starter van het jaar én de ZZP'er van het jaar zou worden.

Er ging natuurlijk wel een tijdje overheen voordat de jury eruit was, maar begin oktober was het zover. Zij hadden een unanieme keuze gemaakt.

12 November, 16.40 uur en je kon een speld horen vallen in De Kas in Woerden. De winnaars van publieksprijs, starter van en ZZP'er van het jaar werden bekendgemaakt. Jammer, ik was niet de winnaar maar al klinkt het als een cliché: ik voelde me wel een winnaar. Zover komen is toch ontzettend mooi. Het juryrapport (honderd punten voor risicobereidheid en netwerkvermogen en 92 punten op onder meer ondernemerschap, vasthoudendheid en signaleringsvermogen) en de feedback was lovend en mooi (“Je bent een heel gepassioneerde ondernemer met hart voor de zaak, heel mooi. Je propositie is duidelijk en je dienst voorziet in een behoefte.”) en ik ben dan ook supertrots op mezelf.

PS. Bij eerste plaatsing stond er in de kop van dit artikel een storende fout: de naam was fout geschrevenGerelateerd