Ondernemer Maasboulevard: 'Ondoordachte maatregel helpt ons naar de knoppen'

25-09-2020 Nieuws Redactie

Foto's: Johan van der Linden


SCHIEDAM - Johan van der Linden, horeca-ondernemer achter het Berenrestaurant op de Maasboulevard, is ondubbelzinnig: "Het is echt absurd: een locatie om zeep helpen en banen op de tocht."

Gisteren werd op de promenade voor de deur van zijn restaurant een verbod van kracht om je tussen tien uur 's avonds en zeven uur in de ochtend op de boulevard op te houden. De gemeente stelde dat dit is om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. "Het was daar de afgelopen tijd in de late avond en nacht vaak erg druk." Er gold al een inrijverbod tussen tien en zeven uur.

Van der Linden kan er met zijn pet niet bij. Hij vindt de maatregel 'ad hoc' en ondoordacht. "Als de jongeren volgens de gemeente het probleem zijn, dan dient de gemeente met zijn boa’s te handhaven en te bekeuren en niet een ondernemer en personeel te bestraffen." Wat nu volgens hem gebeurt is dat de jongeren een andere plek zullen vinden om elkaar te treffen en 'wij Barneybeer met onze medewerkers naar de knoppen gaan'.

Van der Linden werd eergisteren geïnformeerd over de voorgenomen sluiting. Argumenten om de situatie aan te passen en alternatieven die hij daarop aandroeg, werden volgens hem weggewimpeld. Wat hem rest? "Ik ga de schade bij de gemeente neerleggen."Gerelateerd