Onderzoek naar meetnet vliegtuiggeluid

02-07-2020 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De Provincie Zuid-Holland onderzoekt op welke wijze bewoners uit de omgeving van het vliegveld Rotterdam The Hague Airport (RTHA) op een zinvolle manier betrokken kunnen worden bij het meten van vliegtuiggeluid.

SPPS Consultants BV voert in samenwerking met DCMR Milieudienst Rijnmond een onderzoek uit naar de wijze waarop en de rol waarin burgers actief betrokken kunnen worden in het meten van geluid. Heb je interesse om input te leveren voor dit onderzoek dan kun je deelnemen aan een online-workshop over het geluidmeetnet. Er is plaats voor maximaal honderd deelnemers.

"We willen graag een representatieve groep deelnemers samenstellen. Dat wil zeggen een groep die een goede afspiegeling vormt van de omwonenden rondom de luchthaven. Daarom vragen we u bij uw aanmelding om nadere (demografische) gegevens te verstrekken. Er zullen maximaal 10 deelsessies worden georganiseerd waarbij we steeds met 10 bewoners in gesprek gaan", aldus de DCMR.

Je kunt je via deze webpagina opgeven.

In een video geven DCMR-medewerkers meer informatie over metingen van vliegtuiggeluid. Je kunt de video starten door de afbeelding hierboven aan te klikken.Gerelateerd