Ongebruikelijke afsluiting van A20 gedurende twee weekends

03-07-2019 Nieuws Kor Kegel

De Ketheltunnel zal wel open zijn, maar niet vanaf de A20 uit Schiedam

SCHIEDAM – Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de komende twee weekends goed voorbereid op pad te gaan, als ze denken de A20 te kunnen gebruiken. Want delen van de A20 zijn wegens onderhoud afgesloten en het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van meer dan een half uur – als je je tenminste door Rijkswaterstaat laat omleiden, want dan ga je via Den Haag en het kan natuurlijk ook over het onderliggende wegennet in Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam en Delft.  

De afsluitingen gelden van vrijdagavond tien uur tot maandag vijf uur, in beide weekends. Het gaat om werkzaamheden vanuit Gouda richting Rotterdam en ook tussen de knooppunten Kleinpolderplein en Kethelplein. Alle rijstroken zijn dan afgesloten. De toeritten gaan om negen uur op vrijdagavond al dicht.  

Tussen het Kleinpolderplein bij Overschie en het Kethelplein in Schiedam is de gehele rijbaan dicht. Dat geldt ook voor de toe- en afritten bij Overschie, Delfshaven, Schiedam en Schiedam-Noord. 
Verkeer vanuit Dordrecht en Gorinchem richting Schiedam en Hoek van Holland wordt omgeleid via de A15 en de A4 (Beneluxtunnel). 
Verkeer vanuit Rotterdam-Noord en Rotterdam-Centrum richting Hoek van Holland wordt omgeleid via de A13 en de A4 om dan bij Vlaardingen de A20 te vervolgen. Het verkeer uit Rotterdam naar Schiedam heeft verschillende mogelijkheden, waaronder de Doenkade, de Gordelweg, de Horvathweg, de Franselaan en de Schiedamseweg/Rotterdamsedijk. 
Verkeer vanuit Utrecht en Gouda wordt omgeleid via de A12. Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.  

Tijdens de werkzaamheden vervangt Rijkswaterstaat het asfalt en voegovergangen. Het wegennet in de provincie Zuid-Holland heeft periodiek onderhoud nodig. “Met dit onderhoud zorgen we ervoor dat het verkeer in Zuid-Holland vlot en veilig kan blijven rijden”, zegt Rijkswaterstaat.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar het weekend van vrijdag 19 juli.