Ontgroenend Schiedam zal na Harga herplanten

12-09-2017 Nieuws Kor Kegel

Ontgroenend Schiedam zal na Harga herplantenDe plattegrond laat zien waar er in sportpark Harga woningbouw komt en waar dus bomen worden gekapt

SCHIEDAM – Waar Vlaardingen in 2009 werd uitgeroepen tot de groenste stad van Nederland en in 2010 tot de groenste stad van Europa, daar is Schiedam gezakt tot de 378ste plaats op de Groen-Top 1000 van Nederland. Steeds meer klagen Schiedammers over het kappen van bomen en struiken in wijken en parken. Kort geleden kwamen GroenLinks en Progressief Schiedam in het geweer tegen de woningbouwplannen in het Hargapark, omdat er honderdvijftig bomen zouden sneuvelen zonder dat er een herplantplicht in de vergunningaanvraag was opgenomen.  

Maar dat hoeft niet, antwoordt het college van burgemeester en wethouders. Het is namelijk nog niet duidelijk hoe en waar de herplant zal plaatsvinden en in dat geval hoeft de herplantplicht niet in de aanvraag te staan. Uiteindelijk zal de herplantplicht wel in de vergunningverlening worden meegenomen. Die procedure loopt nog en er is dus tijd om uit te zoeken hoe de herplant zal plaatsvinden.

De gemeenteraad mag dan ook verwachten dat alsnog een herplantplan wordt voorgelegd, deelt het college van B & W mee. Wettelijk is er op dit moment niets mis, zegt het college.

Reacties