Ook EBS past frequentie busvervoer aan

25-03-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Vervoerder EBS past zijn dienstregeling aan. Het busbedrijf signaleert verder meer zwartreizen.

Met ingang van vrijdag rijdt onder meer bus 456 nog maar twee keer per uur. Nu is de frequentie van de verbinding tussen Schiedam-Centrum, via Maasland en Naaldwijk naar Den Haag-Leyenburg nog vier keer per uur.

De maatregel is volgens EBS, dat afgelopen jaar op 25 augustus het onderhouden van de ov-verbinding overnam van Connexxion, nodig vanwege de verscherpte maatregelen tegen het Coronavirus en het stijgende aantal ziekmeldingen van ov-medewerkers.

"Door de richtlijnen die de overheid heeft uitgevaardigd, is het aantal reizigers in het openbaar vervoer de afgelopen tijd sterk gedaald. De noodzaak om ook in het openbaar vervoer een onderlinge afstand van anderhalve meter te handhaven, heeft bovendien consequenties voor het aantal reizigers dat wij per rit kunnen vervoeren. In overleg met andere vervoerders treffen wij daarvoor maatregelen", aldus EBS.

"Een ongewenst bijeffect van de maatregelen is dat wij merken dat veel reizigers verzuimen om in- en uit te checken in de bus en op die manier zwartreizen. Hierdoor missen wij inkomsten, boven op de inkomstenderving door de daling van het aantal reizigers. EBS doet dan ook, samen met de andere openbaarvervoerbedrijven, een dringend beroep op de reizigers: Betaal voor je reis!"

De RET rijdt vanaf afgelopen maandag met minder bussen de routes in onder meer Schiedam.Gerelateerd