Op zoek naar 'nuttige' ideeën van kinderen

01-11-2019 Nieuws Redactie

Kinderen hebben vaak heldere ideeën over hun omgeving - zoals de kinderen van de Kindergemeenteraad


SCHIEDAM - Kinderen uti Schiedam en elders worden in de kerstvakantie uitgenodigd in het Theater aan de Schie om daar hun ideeën vooreen betere samenleving te presenteren.

Het idee is afkomstig van een nog niet nader te noemen productiemaatschappij uit Hilversum, doorgespreeld door het Schiedamse theatergezelschap De Stokerij, en moet idealiter leiden tot een serie tv-programma's. Die kregen de titel 'Het Nut van Nederland - kids' mee.

"Kinderen vanaf zes jaar kunnen zelf meedoen aan ‘Het Nut van Nederland – Kids’ door middel van het inzenden van een nuttige tekening", zo liet het theater al weten aan de Schiedamse scholen.

Kinderen hebben veel ideeën over hun omgeving, en de toekomst. "Waarom zijn er mensen die werken bij de brandweer, de politie en op de ziekenauto, maar niemand die het allemaal kan?" Kinderen die met een idee of zienswijze 'een stapje voorlopen' op hun leeftijdgenoten - het woord talentenjacht wordt gemeden - zijn uitgenodigd om met een tekening te laten zien hoe 'van jongs af aan al nuttig te zijn voor Nederland enkunnen bijdragen aan een gezonde maatschappij'. Kinderen vanaf zes jaar kunnen meedoen.

De kinderen die door een jury worden uitgekozen presenteren hun idee, worden geholpen in het 'aanpunten' ervan. In meerdere rondes kan het meest veelbelovende idee komen bovendrijven. Die rondes zullen worden gefilmd en moeten leiden tot een programma op de landelijke tv, zo is de ambitie. De beoordeling/ opnames zijn op zes dagen net voor en net na Kerstmis in het theater. Tekeningen worden ook door het theater verzameld.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing aangepast.


Gerelateerd