Op zoek naar brandstichter in Rotterdam

23-12-2019 Nieuws Redactie

Beelden: politie Rotterdam


ROTTERDAM - De politie is op zoek naar de jongeman die mogelijk zowel vrijdag- als zaterdagnacht brand stichtte in Hillegersberg.

"Er woedden deze nachten drie branden, waarbij bij twee branden omwonenden in gevaar zijn gekomen", aldus de politie. "Bij een van de branden zijn camerabeelden gemaakt waarop een verdachte te zien is. We zijn dringend op zoek naar deze man. Wie herkent hem?"

In de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor half vier, brandde op de Straatweg een auto uit. Een gevel van een nabijgelegen woning raakte beschadigd. De slapende bewoners zijn door agenten gewaarschuwd en uit de woning gehaald. Een klein uur later, rond kwart over vier, kregen de hulpdiensten een melding dat op de Willem van Hillegaersbergstraat een container en aanhanger in de brand stonden. Deze konden snel geblust worden.

In de vroege zondagochtend van 22 december, rond vijf uur, kwam de melding binnen van een brand op de Prins Bernhardkade, eveneens in Hillegersberg. Dit keer stonden een auto, scooter en twee fietsen in brand. De vlammen sloegen tegen de woning, waardoor de ramen zijn gesprongen. De bewoners werden door de brandweer geëvacueerd.

"Gezien de aard van de branden en locatie houdt de politie er rekening mee dat de branden zijn aangestoken door dezelfde persoon of personen." De politie vraagt mensen die een idee hebben wie de man op de beelden is, contact te nemen via T: 0900-8844.Gerelateerd