Op zoek naar Dushi

31-07-2018 Nieuws Redactie

Foto's: fb en Flashphoto

Laatste nieuws: Dushi is woensdagavond rond half zes gevonden, in het water, overleden.

SCHIEDAM - In het noorden van de stad wordt al ruim een dag grootscheeps gezocht naar Dushi

Dushi is een schapendoes, een teefje, doof en half blind. Ze loopt moeilijk, maar wordt zeer gemist. De hond van vijftien wordt sinds gistermiddag half twee vermist vanaf de Iepenlaan in Tuindorp. Rond zes uur gisteravond is ze nog gesignaleerd op de Kerklaan.

De baasjes van Dushi zijn 'mensen op leeftijd', zo meldt Leoni Baumann, die zich zeer inzet voor het terugvinden van de hond.

Vanavond doorzocht de brandweer een sloot langs de Hargsingel. nadat een speurhond die meehielp in de zoektocht naar Dushi, aan was geslagen. Nadat hond Ying aansloeg bij de sloot en zelfs het water in ging, volgde de brandweer hem met waadpakken het water in. Na ruim een uur zoeken is de zoektocht door de brandweer gestaakt. Buurtbewoners zijn vervolgens met een rubberboot de sloot ingegaan en hebben nogmaals in het riet gekeken. Het zoeken blijft vooralsnog zonder resultaat.

De vermissing van Dushi was aangemeld bij de stichting WIOA (Waar Is Onze Angel). Die schakelde vervolgens Speurhondenteam Zuid-Holland in.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing aangepast

Bekijk de foto's


Gerelateerd