Opbrengst Roparun is ruim twee miljoen

05-10-2021 Nieuws Redactie

Tijdens deze Roparun liepen 175 teams in het weekend van 2 en 3 oktober in estafettevorm; foto: Roparun


SCHIEDAM - De Roparun 2021 heeft een bedrag opgebracht van 2.030.030 euro. Er deden ook teams uit Schiedam mee, zoals Team DSW, Mammoet Runs en Franciscus Runners.

De eindopbrengst werd zondag bekendgemaakt bij de afsluiting van de dertigste editie. Deze vond vanwege Corona plaats in een aangepaste vorm met start en finish in Landgraaf. Het geld is bestemd voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

De stichting Roparun is blij verrast met de opbrengst. Voorzitter Auke de Boer: “Dit bedrag biedt ons de kans om weer veel projecten te ondersteunen in de palliatieve zorg voor mensen met kanker. We zijn de teams enorm dankbaar. Twee keer kon de Roparun in het Pinksterweekend door Corona niet doorgaan. De teams zijn ons in die periode gelukkig niet vergeten. We hopen van harte dat we hen weer in 2022 kunnen verwelkomen."

De hoogste opbrengst van één team was dit jaar weer voor Team 1, Stichting Hoeksche Waard Runners. Met een bedrag van €160.350,25 mochten ze hun prijs in ontvangst nemen. De tweede plek was voor Team 308, Albert Schweitzer Ziekenhuis met een bedrag van €116.000,98, gevolgd door Team 63 Blijf Positief met €91.744,00.

In 2019 kende Roparun, die kantoor houdt in Schiedam, een recordopbrengst van 5,6 miljoen euro. In 2020 ging het evenement niet door, maar zamelden de teams alsnog een bedrag in van iets meer dan twee miljoen euro. Sinds 1992 bracht Roparun al meer dan negentig miljoen euro op. Jaarlijks ontvangen tientallen projecten grote of kleinere bijdragen, waarmee zij het leven van mensen met kanker verlichten.

Tijdens deze Roparun liepen 175 teams in het weekend van 2 en 3 oktober in estafettevorm een ronde van ruim driehonderd kilometer met start en finish op het Megalandterrein in Landgraaf. Traditioneel vindt de Roparun plaats in het Pinksterweekend, met de startplaatsen Parijs en Bremen en de finish in Rotterdam. De route tijdens het dan drie dagen durende evenement is ongeveer 550 kilometer. In 2022 vindt Roparun plaats op 4, 5 en 6 juni.


Gerelateerd