Oplichtingszaak met rapper en Schiedamse bij Opgelicht

25-08-2020 Nieuws Redactie

Foto: politie


HILVERSUM - Het tv-programma Opgelicht besteedt vanavond aandacht aan de oplichting door Jay Jay Santana Feliz, die daarbij een Schiedamse vrouw inschakelde.

De 27-jarige man uit Hoogvliet houdt er behalve een carriére als rapper ook eentje als oplichter op na, zo stelt Opgelicht. Hij werd op 8 juni aangehouden voor het runnen van tenminste twaalf malafide webshops. "Hij adverteert op Instagram met merkkleding van Balenciaga, Canada Goose en designerschoenen van Alexander McQueen, maar daadwerkelijk leveren was toch echt een heel ander verhaal", aldus de aankondiging van het programma. Jay Jay Santana Feliz wordt zodoende verdacht van oplichting en witwassen.

Hij zou dit hebben uitgevoerd samen met een mannelijke leeftijdgenoot en een 25-jarige Schiedamse. Zij zou de bankrekeningen die nodig waren voor de oplichting op haar naam hebben staan. Er zijn volgens het programma meer dan honderd aangiftes gedaan door gedupeerde webshopklanten, vaak jongeren die lang hebben gespaard voordat ze een bestelling konden plaatsen. Klanten moesten geld overmaken naar Nederlandse bankrekeningen, maar later kwamen daar ook Litouwse en Engelse bankrekeningen bij. De oplichters zouden tienduizenden euro's achterover hebben gedrukt.

Opgelicht is vanavond om 21.30 te zien op NPO1.

Zie ook
dit artikel.Gerelateerd