Opmerkelijke overval(ler) in Holy

19-11-2019 Nieuws Redactie

Foto: politie


VLAARDINGEN - Een opmerkelijke overval zondag in Vlaardingen-Holy. Een man in donkere kleding overviel een supermarkt aan de Reigerlaan. Zwarte kleding was niet het enige dat hij droeg: ook een Screammasker maakte deel uit van zijn tenue.

De overvaller bedreigde een vrouw in de winkel met een mes en wilde geld. De schrik zat er bij de medewerkster en haar gezin dat in de exotische supermarkt aan het werk was, goed in en de verkoopster gilde zo hard dat de overvaller er zonder buit vandoor ging.

De vrouw stond zondagavond rond kwart over zes eten te breiden achter de toonbank, toen ze de man met het zwart witte masker voorbij zag lopen. Ze dacht dat het nog iets met Halloween te maken had, zo meldt de politie. "Voor ze het wist stond de overvaller voor haar neus en liet hij een mes zien. Hij vroeg om geld en sloeg meerdere keren hard met het mes op de toonbank. Ze begon vervolgens heel hard te gillen, waardoor haar man, die achterin de winkel bezig was, ook kwam kijken. Haar nog jonge zoon en dochter waren ook getuigen van dit heftige incident. De overvaller was niet bestand tegen het harde gegil en rende de winkel uit. Hij ging richting de Kraanvogellaan." Richting busbaan.

Het signalement van de man: gezet en ongeveer 1.80 meter lang. "Hij droeg een zwarte jas en een donker blauwe Adidasbroek met de bekende witte strepen. Hij sprak met een Turks accent, had een mes bij zich en droeg een zwart/wit Screammasker. In zijn hand had hij een plastic tas van BCC."

De politie heeft enkele getuigen gesproken, maar roept mensen die nog niet met de politie hebben gesproken, op zich te melden. Dat kan via T: 0900-8844 of met 0800-7000 (anoniem).Gerelateerd