Categorieën

Service

Opnieuw half jaar geëist tegen klanten 'Esra'

Opnieuw half jaar geëist tegen klanten 'Esra'
Nieuws

Opnieuw half jaar geëist tegen klanten 'Esra'

  • Redactie
  • 21-08-2015
  • Nieuws
Opnieuw half jaar geëist tegen klanten 'Esra'

SCHIEDAM / ROTTERDAM - Ook tegen de verdachten van seks met dwang in de kelderbox in Schiedam, waarvan de zaak vanmiddag werd behandeld, is zes maanden cel (negen waarvan drie voorwaardelijk) geëist.

Het Openbaar Ministerie houdt daarbij onder meer rekening met de blanco strafbladen van de twee verdachten. Het OM: "De verdachten waren niet specifiek op zoek naar een minderjarige voor seks, maar hadden wel de taak dat te checken."

Vanmiddag stonden er vier verdachten terecht. Twee ervan waren op de zitting in Rotterdam aanwezig. Eén zaak wordt uitgesteld in verband met vakantie. De zaak tegen de vierde verdachte wordt aangehouden in verband met nader onderzoek. Deze verdachte heeft toegegeven in mei 2014 seks te hebben gehad in de kelderbox, maar betwist dat het de zestienjarige was die onder de naam 'Esra' op internet voor seks was aangeboden. Zijn advocaat wil weten of hoofdverdachte Musa, die optrad als pooier, meerdere meisjes in zelfde kelderbox exploïteerde.

De twee verdachten die op de zitting aanwezig waren, bestreden seks te hebben gehad met Esra. Een 25-jarige verdachte uit Voorschoten stelde op 12 mei naar een prostituee in Schiedam te zijn gegaan. “Maar het was niet in de kelderbox en niet met dit meisje.” Hij herkent het meisje niet. “Ik wist niets van dwang en het minderjarig zijn. Ik ben naïef geweest. Dit is een eye-opener voor mij.” De andere verdachte, een 33-jarige Bleiswijker: "Toen ik in de kelderbox was en het meisjes op het matras zag, dacht ik: dit klopt niet." Zijn advocaat vroeg 'hooguit een werkstraf' voor haar cliënt, aangevuld met voorwaardelijke straf.

'Esra' is volgens het OM aan het werk gezet door 'vrienden' van haar, die zich ontpopten als loverboys. De belangrijkste verdachte is Musa Y. Deze 21-jarige Schiedammer werd afgelopen week vrij gelaten. Zijn berechting volgt in november.

Eerder vandaag stonden al drie verdachte klanten van 'Esra' terecht. Tegen hen werden vergelijkbare straffen geëist als in de middagzitting. De uitspraak in alle vijf de zaken volgt op 4 september.