Opnieuw uitstel Hoekse Lijn

14-09-2018 Nieuws Redactie/Flashphoto

SCHIEDAM - De Hoekse Lijn zal niet in het vierde kwartaal van dit jaar kunnen rijden. Dat heeft het college van Rotterdam laten weten. De verwachting is nu dat de nieuwe metro's op de route op zijn vroegst eind januari 2019 rijden.

In augustus al liet Rotterdam weten dat de planning op dat moment onder druk stond. Het projectbureau Hoekse Lijn heeft vervolgens gekeken naar mogelijkheden om de doorlooptijd van verschillende activiteiten voor de spoorbeveiliging in te korten. Na oplevering van de exploitatieversie van de beveiligingssoftware in de eerste week van november verwacht het projectbureau nog minimaal tien of elf weken nodig te hebben voor het uitvoeren van het vergunningentraject en het testen van de systemen. Daardoor is de metro op zijn vroegst eind januari 2019 in gebruik.

Het is een forse tegenvaller en teleurstelling voor alle reizigers dat de Hoekse Lijn niet dit jaar in gebruik kan worden genomen. Het vervangend busvervoer, inclusief de compensatiemaatregelen voor reizigers, wordt voortgezet zolang dit nodig is, maar de overlast en extra reistijd blijven dus langer voortduren.

De werkzaamheden aan de Hoekse Lijn begonnen in april 2017. De verbinding was tot die tijd een treinspoor; in de plaats komt een 23 kilometer lange lightrailverbinding waar de metro van Rotterdam op gaat rijden. De oorspronkelijke planning was dat de metro na vijf maanden zou rijden, maar het project liep aan tegen verschillende tegenvallers in de ombouw en de spoorbeveiliging.

Vertegenwoordigers van de regio hadden al geen goed gevoel over de voortgang van het traject na de informatie-avond afgelopen dinsdag. Zie het voorgaande artikel op Schiedam24, een ingezonden bericht van Bert van Nieuwenhuizen.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date