Opnieuw verdachten opgepakt van beschietingen en explosie

17-12-2020 Nieuws Redactie


ROTTERDAM - De politie heeft twee Rotterdammers opgepakt. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de serie explosies en schietincidenten in Rotterdam. Onder meer in de Jagthuisstraat in Rotterdam-West, bij de kerk aan de Beukelsdijk.

In de eerste weken van mei vonden in Rotterdam schietincidenten plaats op de Frits Ruysstraat, Potgieterstraat, Van Galenstraat, Mathenesserdijk en Jagthuisstraat. Een paar dagen na de beschieting van een woning op de Jagthuisstraat vond daar een explosie plaats. Getuigen zagen toen een auto wegrijden. De inzittenden van deze auto, een 21-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Amsterdam, werden die nacht van de explosie gelijk aangehouden.

Een groot onderzoeksteam werd op de zaken gezet en in de weken die volgden werden verdachte nummer drie, vier en vijf aangehouden. Afgelopen week werden opnieuw twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers van dertig en 35 jaar.

Eén van de verdachten werd maandagavond aangehouden in een auto op de A16 nabij Breda. De andere verdachte werd later die nacht aangehouden op de Banierstraat in Rotterdam. De verdachten zitten in beperkingen wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. In dit stadium kan nog geen nadere informatie gegeven worden over de rol van de aangehouden verdachten.

De politie stelt op zoek te blijven naar informatie over de achtergronden van deze beschietingen en explosie.Gerelateerd