Categorieën

Service

Optreden tegen OV-bedelaars

Optreden tegen OV-bedelaars
Nieuws

Optreden tegen OV-bedelaars

  • Redactie
  • 11-07-2017
  • Nieuws
Optreden tegen OV-bedelaars
ROTTERDAM - De RET voert de daad bij het woord. Gisteren kondigde het OV-bedrijf aan de strijd aan te binden met bedelaars die overlast geven. Vandaag treden controleurs op.

Een van de RET-controleurs twitterde vanmiddag dat hij 'de eerste officiële waarschuwing omtrent bedelen in ons OV' had uitgedeeld. "Hopelijk weten wij deze doelgroep overtreders op deze manier te weren uit ons systeem", stelt de man.

De RET zelf laat weten vandaag een bekeuring te hebben uitgedeeld 'ter zake bedelen'. "Zojuist eerste waarschuwing omtrent bedelen uitgedeeld, alsmede twee bekeuringen: een voor het niet hebben van een geldig vervoerbewijs en een ter zake bedelen", aldus een bericht.

De RET wil bedelaars uit de metro weren omdat passagiers steeds vaker last hebben van professionele bedelaars, met name uit Oost-Europa, die zich intimiderend en agressief gedragen. Bedelaars worden staande gehouden en krijgen een proces-verbaal en een waarschuwing, zo kondigde de RET gisteren aan. "Komen ze daarna nog eens in de metro, dan krijgen ze een OV-reisverbod van drie weken."