Ouders Leon Groeneweg vragen nieuw onderzoek OM

10-11-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De ouders van Leon Groeneweg hebben door middel van hun advocaat bij het gerechtshof in Den Haag een officieel verzoek ingediend om het onderzoek naar de dood van hun zoon te heropenen.

Dit meldt het AD. De ouders zijn het niet eens met de beslissing van het Openbaar Ministerie om het onderzoek naar de dood van de Schiedamse jongeman af te sluiten.

Leon Groeneweg was negentien toen hij in 2008 overleed. Volgens de lezing van de onderzoekers van het OM verdween hij op de avond van 7 juni 2008 terwijl hij met vrienden op een camping in de buurt van het Brielse Meer was. "Uit het onderzoek is komen vast te staan dat de jongen die avond, vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs, wegrende van zijn vrienden." Ruim een week later, op 15 juni 2008, werd de jongen in het water van het Brielse Meer gevonden.

In 2008, net zo min als bij hernieuwd onderzoek in 2010 en 2016, werd duidelijk wat er precies is gebeurd. De ouders van Groeneweg geloven stellig dat hun zoon het leven liet omdat hij wilde breken met zijn vrienden, die volgens hen steeds verder wegzakten in de criminaliteit.

Zie ook dit artikel.