Pakketbezorging in het nauw door sluiting winkels

18-12-2020 Nieuws Redactie

Foto: archief


SCHIEDAM -  Honderden winkels van Primera en Audax gaan dicht. Het gaat om het merendeel van de winkels van Primera en Bruna, AKO en The Read Shop (alle drie van Audax) waar pakketjes kunnen worden afgehaald. De sluiting zal naar verwachting zorgen voor problemen bij de distributie van artikelen van internetwinkels en andere pakjes.
 
De twee bedrijven sluiten hun winkels omdat ze geen artikelen (tijdschriften en kranten, snoep, rookwaren, wenskaarten en dergelijke) mogen verkopen.

De winkels mochten na de aanscherping van de Coronamaatregelen openblijven als pakketophaalpunt. Wel open zijn maar het eigen assortiment magen verkopen zorgt volgens een woordvoerder voor 'vervelende situaties'. "Het is niet aan mensen uit te leggen dat ze wel postzegels mogen kopen maar geen ansichtkaart. Dat leidt tot onbegrip. Daarnaast is het economisch ook niet aantrekkelijk zo om open te blijven." Die kaarten, krasloten of kranten zijn wel te koop in supermarkten.

Bezorgdiensten gaven pakketpunten vanaf deze week een extra vergoeding om open te blijven, maar dat is volgens de winkels onvoldoende om de zaken open te kunnen houden. "In punten die dichtgaan halen we de pakjes op en die brengen we naar andere punten in de buurt", zegt een woordvoerder van PostNL.

De winkels gaan vanaf maandag dicht. Het gaat om de eigen zaken van de concerns. Franchisenemers beslissen zelf over al dan niet de deuren openen. Er zijn Primerawinkels in de Groenelaan, in de Nolenslaan en op het Geuzenplein. In de Passage is een The Read Shop te vinden.Gerelateerd