Paniek bij brand in Willem Pijperstraat

04-07-2019 Nieuws Kor Kegel

De brandweer bevrijdt mensen van hun balkon; foto's: Flashphoto

SCHIEDAM – De brandweer heeft vanavond zeven personen van hun balkons gehaald, nadat in de Willem Pijperstraat brand in een woning was uitgebroken. De brand werd vrijwel meteen opgeschaald naar ‘grote brand’. Het flatgebouw in Groenoord-Zuid stond al gauw vol zwarte rook en de bewoners vluchtten naar hun balkon. Er was paniek.

De brandweer zette materieel in, zodat de bewoners van hun balkon konden overstappen en veilig de begane grond haalden. Eén man is op aanwijzing van de politie van zijn balkon op eenhoog gesprongen. Hij is hierbij niet gewond geraakt, meldt Flashphoto, die er fotografeerde. 

De brand is ontstaan in de kelderruimte van het flatgebouw. De rook trok daarna vrij snel via het portiek de rest van het gebouw in. Alle bewoners zijn door medisch personeel onderzocht. Na veertig minuten kon het sein Brand Meester gegeven worden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er was uit de woonbuurt veel bekijks, maar dat hinderde de brandweer en de politie niet bij hun reddende werk. Hoe groot de schade is, wordt onderzocht.

Bekijk de foto'sGerelateerd