Parkweg ten noorden van Van Haarenlaan is bijna klaar

18-07-2020 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Dinsdag 14 en woensdag 15 juli is de laatste hand gelegd aan de Parkweg. Het fietspad kreeg toen zijn rode dekkleur, aldus de gemeente eerder deze week over het stuk Parkweg tussen de Burgemeester van Haarenlaan en het aan het begin van het Beatrixpark parallel aan de A20 liggende Hazepad. Het vordert inderdaad. Nog een paar puntjes op de i en dan is het vooral prettiger fietsen tussen de Van Haarenlaan en het Hazepad en zijn de bewoners van Parkweg Entree helemaal uit de rommel.

De belijning, die het midden van het tweerichtingsfietspad moet markeren, heeft nog een extra verfbeurt nodig. De laatste bouwmaterialen moeten nog worden verwijderd.  

Een punt van aandacht blijft de oversteek voor fietsers die noordwaarts rijdend de Van Haarenlaan willen oversteken. Die moeten dan eerst de Parkweg oversteken en daarna op die linkerzijde van de Parkweg de Van Haarenlaan oversteken om op het nieuwe tweerichtingsfietspad te komen. Dat je de Parkweg eerst moet oversteken, is aangegeven met een geel bord met een zwarte pijl erop. Wat opvalt als je het verkeer bekijkt op deze kruising is, dat niet zelden fietsers toch meteen over het zebrapad heen aan de rechterkant van de Parkweg de Van Haarenlaan oversteken. Voorheen staken fietsers aan die kant over.

Ook zijn er fietsers die, als zij op de rechterkant van de Parkweg de Van Haarenlaan hebben overgestoken, er vervolgens voor kiezen in het geheel geen gebruik van het nieuwe tweerichtingsfietspad te maken, maar de rijbaan nemen. Mogelijk zou het plaatsen van een bord met een inrijverbod voor fietsers hier duidelijkheid kunnen scheppen en daarmee bijdragen aan de verkeersveiligheid.Gerelateerd