Patiëntenfederatie zet opnieuw Frankelandgroep in de Top 10

08-12-2021 Nieuws Kor Kegel

Bewoners, familie en mantelzorgers zijn zeer te spreken over de zorg die de Frankelandgroep verleent

SCHIEDAM – De Patiëntenfederatie Nederland begon nog maar drie jaar geleden een Top 10 te maken van de meest gewaardeerde zorginstellingen. Die Top 10 ontstaat op basis van de meningen van cliënten, familie en mantelzorgers. Het gaat er dus uitsluitend om hoe ze de behandeling beoordelen, of afspraken goed worden nagekomen, hoe de sfeer in de zorginstelling is en of ze een luisterend oor vinden als er dringende zaken moeten worden besproken.  

Van meet af aan bevindt de Frankelandgroep zich in die Top 10. Gisteren maakte de Patiëntenfederatie voor de derde maal de Top 10 bekend en voor de derde keer op rij prijkte de Frankelandgroep tussen negen andere hoog gewaardeerde verpleeghuizen. De enige andere zorgorganisatie uit Zuid-Holland is September, dat de hoofdvestiging heeft in Woerden en met vijftien locaties in diverse provincies actief is, met verwachte vestigingen in Boskoop, op Rozenburg en in Schiedam. 

De Frankelandgroep heeft ook meer vestigingen: Vaartland in Vlaardingen en Frankeland, Jacobs Gasthuis, Schiewaegh en Harg-Spaland in Schiedam. De vijf locaties delen evenals de Thuiszorg Ouderen Frankeland (TOF) in de Top 10-notering. “We zijn er superblij mee”, reageert Ben de Koning, bestuurder van de Frankelandgroep. “Er zijn meer dan duizend organisaties zoals de onze. Bij de beste tien horen is dus iets om heel trots op te zijn. En dat zíjn we ook. Zoals we ook heel trots zijn op onze medewerkers die elke dag het verschil maken voor onze klanten en hun naasten. Het zijn onze medewerkers die voor die Top 10-notering zorgen. Aan de top komen is nog wel te doen. Er blijven is buitengewoon moeilijk. Maar onze medewerkers beheersen ook die kunst.”  

De Patiëntenfederatie komt tot de zorgkaart-Top 10 door de waarderingen van zorgorganisaties te vergelijken. De Top 10 kent geen ranglijst. Er is ook een Top 10 voor ziekenhuizen en de meest nabije ziekenhuizen daarop zijn het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam en het Van Weel-Bethesda in Dirksland. Op de Top 10 van wijkverpleging staan onder meer Aafje in Rotterdam en Pieter van Foreest in Delft.