Pepermolen in beslag genomen

19-02-2020 Nieuws Redactie

Foto: politie Schiedam


SCHIEDAM - Het was een pepermolen die vandaag de meeste opzien baarde bij een zogenaamde ANPR-controle van de politie Schiedam. Maar onder aan de streep legt de bijna dertigduizend euro aan achterstallige belasting die werd geïnd, toch meer gewicht in de schaal.

Tijdens de actie (waarbij automatisch kentekenplaten werden herleid tot personen) werd iemand aangehouden die een honkbalknuppel in zijn auto leek te hebben. Toen het slaghout beter bekeken werd, bleek het ook andere functionaliteit te hebben: namelijk die van peper bewaren en malen. Het apparaat is toch in beslag genomen - want voor de agenten was duidelijk dat het houtwerk dan misschien op een honkbalveld niet geaccepteerd zal worden, maar dat het in foute handen heel verkeerd gebruikt kan worden. "Kan je ook niet peper-out geslagen worden", aldus wijkagent Mitchell Scheers. "Die gaan we lekker vernietigen."

Bij de actie, samen met de Belastingendienst, Team Verkeer en Toezicht & Handhaving, werden behalve de dertigduizend euro aan achterstallige betalingen aan de belastingdienst (waarvan de grootste betaler 2500 euro kon aftikken) ook zeven auto's in beslag genomen. Vijf mensen gingen op de bon omdat ze onverzekerd rondreden.

Verder ging één bestuurder op de bon vanwege rijden met een 'WOK-melding'. Dat betekent dat het voertuig volgens de politie niet aan de wettelijke eisen voldoet en herkeurd moet worden. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een opgevoerde scooter. Gerelateerd