Pieter Pot besteedt werk uit aan Stroomopwaarts

13-12-2019 Nieuws Redactie

Jouri Schoemaker en Martijn Bijholt, de oprichters van Pieter Pot; foto: Pieter Pot


ROTTERDAM – Pieter Pot, een bedrijf dat verse levensmiddelen verkoopt in glazen potten, gaat samenwerken met sociale werkplaatsen in Schiedam en Rotterdam.

Dat laat het bedrijf weten via een nieuwsbericht op zijn website. De samenwerking start volgend jaar, aldus Jouri Schoemaker en Martijn Bijholt, de mannen achter Pieter Pot.

“Om te groeien hebben we lang nagedacht over een eigen grote werkplaats, maar wat is er mooier dan nuttig en waardevol werk creëren voor een sociale werkplaats!” Die stapt betekent volgens het bedrijf dat zowel het vullen, schoonmaken als inpakken gedaan zal worden door ‘getrainde en gecertificeerde sociale werkers’.

Pieter Pot gaat samen met Stroomopwaarts de vuloperatie van het bedrijf vormgeven. “Zij hebben hier al veel ervaring mee, dankzij hun eerdere samenwerking met kruidenleverancier Verstegen.” Stroomopwaarts richt hiervoor een speciale 'cleanroom' in. Stroomopwaarts heeft ook de benodigde certificering voor het vullen van de voedselproducten van Pieter Pot in huis en heeft zijn werknemers ervoor getraind. “De producten zullen op voorraad worden gevuld om niks door elkaar te halen. Voor het schoonmaken hebben we een vijf meter lange vaatwasser gekocht die bij Stroomopwaarts komt te staan.”

De gevulde potten worden vervoerd en opgeslagen bij de sociale werkplaats Robedrijf in Rotterdam. “Dit doen we omdat er niet genoeg ruimte is bij Stroomopwaarts en Robedrijf – nog – geen voedsel kan verpakken.” Bij Robedrijf zullen tot vijftig mensen aan de slag kunnen. Zetten de potten in kratjes die met de bakfiets bij afnemers thuis worden afgeleverd.


Gerelateerd