Pieter Pot haalt negen miljoen op voor uitbreiding

07-12-2021 Nieuws Redactie

Heuglijk moment met Pieter Pot-medeoprichter Martijn Bijmolt en Nicole van der Wekken van Stroomopwaarts bij gelegenheid van de 'productie' van de 500.000ste pot in augustus; foto Stroomopwaarts


SCHIEDAM - Pieter Pot, de leverancier van levensmiddelen die alleen gebruikmaakt van herbruikbare verpakkingen, heeft van investeerders negen miljoen euro bij elkaar gekregen. Daarmee wil het bedrijf zijn verkopen uitbreiden naar andere landen dan Nederland en België.

Het bedrijf begon twee jaar geleden en groeit sindsdien als kool. Ooit waren de glazen weckpotten van Pieter Pot alleen door Rotterdamse consumenten te bestellen, maar ondertussen bezorgt Post NL in heel Nederland (op de Waddeneilanden en Kaag na) en sinds een maand ook in Vlaanderen. Met het nieuwe kapitaal wil het jonge bedrijf ook klanten in andere landen gaan bedienen.

Pieter Pot heeft behalve de bezorging ook het verpakken van de houdbare producten in de potten uitbesteed, aan verschillende bedrijven. De grootste daarvan is het 'op-weg-naar-werkbedrijf' Stroomopwaarts. De medewerkers van het reïntegratiebedrijf van de drie Waterwegsteden verpakt levensmiddelen als rijst en pasta in de weckpotten, die bij een tweede bezorging bij de consumenten weer leeg worden opgehaald en hergebruikt. Sinds enige tijd zijn ook versproducenten als aardappelen en komkommers aan dit assortiment toegevoegd.

Om heel precies te zijn komen de miljoenen in deze investeringsronde, die Pieter Pot in staat moet stellen vooral zijn logistiek te verbeteren en uit te breiden, van de bedrijven Shift Invest, ETF Partners, Innovation Quarter en Future Food Fund. 

Zie ook dit artikel.Gerelateerd