Pilot mondt uit in wekelijkse ontmoetingsclub

24-12-2021 Nieuws Advertorial

Seniorenwelzijn heeft in Schiedam een pilot gedraaid met een versie van Samen Fit en daar komt nu een vervolg op; foto: Seniorenwelzijn


SCHIEDAM – Seniorenwelzijn heeft in Schiedam een pilot gedraaid met een versie van Samen Fit – een cursus die zich richt zich op de fysieke en mentale gezondheid van de deelnemers – die nu uitmondt in een wekelijkse ontmoetingsclub.

In tien weken leerden senioren met het programma Samen Fit meer over het behoud en verbeteren van hun gezondheid en ontstonden er nieuwe contacten. Iedere week stond een ander onderwerp centraal en werden informatie en actieve oefeningen afgewisseld. Medewerkers van Seniorenwelzijn verzorgden de bijeenkomsten met betrekking tot valpreventie, cognitieve fitness (het fit houden van de hersenen) en algehele vitaliteit. De overige bijeenkomsten werden ingevuld door professionals van andere organisaties uit de stad. Zo hebben een ergotherapeut, fysiotherapeut, diëtist, yogadocente en mindfulnessdocent ieder een ochtend met voorlichting en praktische oefeningen verzorgd.

Recent vond de laatste bijeenkomst plaats. Daarbij is aan de deelnemers gevraagd of zij geïnteresseerd zijn in een vervolg. Op initiatief van de deelnemers wordt deze groep omgezet in een wekelijkse ontmoetingsclub. Zo kunnen de deelnemers elkaar blijven ondersteunen en makkelijk contact houden.

Gerelateerd