Polderweg opgelucht dat bordeel er niet komt

27-02-2019 Nieuws Kor Kegel

Op deze plek zou het bordeel komen

SCHIEDAM – Bewoners van de Polderweg en ondernemers in ’s-Graveland hebben vandaag opgelucht gereageerd op het nieuws dat de seksinrichting aan de Van Vlissingenstraat er waarschijnlijk niet komt. Ook bij watersportvereniging De Schie werd verheugd kennis genomen van het artikel in het AD, waarin uit de mond van exploitant John Markwat wordt opgetekend dat de kans op het bordeel ‘nihil’ is.  

John Markwat liet AD-verslaggeefster Sandra Don weten dat hij de veiligheid van de prostituees niet kan garanderen. De gemeente zou aanvullende maatregelen moeten nemen, maar de gemeente ziet niet in waarom de locatie tussen de Algerastraat en de Polderweg niet veilig zou zijn.  

John Markwat heeft al jaren de goed lopende vestiging Salon 261 in Alphen aan den Rijn en wilde dit voorjaar zijn tweede kamerverhuurbedrijf voor prostituees openen aan de Van Vlissingenstraat in het noordelijke uithoekje van bedrijventerrein ’s-Graveland aan de rand van de jachthaven. Op het stadskantoor kwamen 241 bezwaren binnen tegen het beoogde luxe bordeel, maar het gemeentebestuur gaf de ondernemer ruim baan. Nu echter voelt deze een dreiging vanuit de omgeving als hij zijn plan zou doorzetten. Het is niet zozeer het chemisch afval dat er gedumpt wordt en de drugsresten en gebruikte condooms die hij in de omgeving aantreft, maar vooral het gevoel van onveiligheid als hij op deze plek open zou gaan. “Ik wil de verantwoordelijkheid voor de dames die ‘s avonds naar huis gaan niet dragen. Ik kan hun veiligheid op deze manier niet garanderen”, zegt hij in het dagblad.  

Hij overweegt zijn vergunning terug te geven. De gemeente wacht af of de ondernemer nu andere locaties op het oog heeft. Een eventuele aanvraag wordt opnieuw afgewogen. Daarbij wordt gekeken naar wenselijkheid en aanvaardbaarheid. Maar de vraag is of voldoende gekeken wordt naar wat de omgeving wenselijk en aanvaardbaar vindt. Aan de Van Vlissingenstraat telden de bezwaren uit de omgeving niet.