Politie trots op Dyshon, Fadi en Thomas

16-03-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De Schiedamse politie is erg blij met Thomas, Fadi en Dyshon, die zaterdag een man een balkon op zagen klimmen.

Dankzij de aanwijzingen van de jongens, alledrie elf jaar oud, kon de politie de inbreker aanhouden. Op heterdaad.

De jongens zagen een man een balkon opklimmen en daarop een woning binnengaan. "Zij belden direct 112", zo meldt de politie Schiedam. "Zij gaven een zeer gedetailleerd signalement en een beschrijving van de locatie van de woning door."

Terwijl de politie op de melding afging, wisten de drie ook nog te melden dat de inbreker de woning verliet. "Ze zagen dat de verdachte in een auto stapte en wegreed. Ze gaven vervolgens het merk van de auto en de kleur door en maakten zelfs foto's van de auto." Nadat de melders ook de rijrichting doorgaven, was het voor de politie een peulenschil om de auto met de inbreker staande te houden.

"Wij zijn enorm trots op deze mannen", zo stelt de politie. Als iemand een melding aan de politie wil doorgeven is dit de manier om dat te doen. Om de dankbaarheid te onderstrepen nodigde de politie Fadi, Thomas en Dyshon uit op het bureau aan het Bijdorpplein. Daar zetten de agenten ze behoorlijk in het zonnetje. Ze kregen een rondleiding door het bureau, bekeken de politievoertuigen en kregen een cadeautje mee bij vertrek.

Saillant detail: achteraf bleek de inbreker toch geen inbreker. Hij had toestemming van de bewoner van de woning om deze te betreden, aldus de politie.Gerelateerd