Politie verspreidt signalement daders steekincident

14-02-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De politie in Schiedam zoekt getuigen van het steekincident dat gisteren op het Hazepad in het Beatrixpark plaatsvond. Een twintigjarige Schiedammer (gisteren noemde Schiedam24 hem 21-jarig) liep een steekwond op in zijn been. Het signalement van de dader en een kompaan wordt verspreid.

De jongeman fietste even na half zeven in het park toen hem door twee mannen de weg werd versperd. Eén van hen sprak de fietser aan en pakte zijn tas vast. Hij sloeg direct van zich af, waarna de andere man de fietser in zijn been stak. Toen de daders een voorbijganger zagen aankomen gingen ze ervandoor. De voorbijganger ontfermde zich over het slachtoffer, ambulancepersoneel nam dat kort nadien over. De steekwond moest in het ziekenhuis gehecht worden, maar was niet levensbedreigend.

Het signalement van de degene die het slachtoffer aansprak luidt: man tussen 20 en 25 jaar oud, licht getint, kort zwart haar, met een slank postuur en ongeveer 1.70 meter groot. Hij droeg een zwarte lange jas met een beige bontkraag en een zwarte broek. De tweede man is naar schatting ongeveer even oud, kleiner en breder en licht getint. Hij droeg een donkerkleurig vest met capuchon en een donkerblauwe broek. Wie denkt de mannen te herkennen, of het steekincident heeft zien gebeuren, wordt gevraagd contact met de politie te nemen via T: 0900-8844.Gerelateerd