Politie waarschuwt voor nieuwe babbeltruc

12-12-2020 Nieuws Redactie/Maassluis24


SCHIEDAM - Wees alert op babbeltrucs want ze worden steeds overtuigender. Vandaag heeft men het weer geprobeerd bij een inwoner van Hoek van Holland. Deze werd eerst gebeld door de oplichter met het verhaal dat Post NL een pakketje had. Meneer kreeg de keuze of hij het pakketje kwam afhalen of aan de deur wilde laten bezorgen. Meneer koos voor het laatste en een half uur later stond er een dame voor de deur met een enveloppe en een mobiele pinautomaat. Meneer moest nog even een euro bezorgkosten per pin betalen. Vervolgens toetste hij zijn pincode in.

Het viel de man vervolgens op dat de dame in kwestie een beetje liep te rommelen met het teruggeven van de pinpas. Hij zag gelukkig meteen dat hij niet zijn eigen pinpas maar die van iemand anders terug had gekregen. Meneer was direct resoluut en wilde zijn pas terug anders zou hij de politie bellen. De dame bood haar excuses aan en gaf de juiste pas terug aan meneer. Meneer heeft het voorval gemeld bij de politie en na controle bij de bank bleken er gelukkig nog geen opnames te zijn gedaan van zijn rekening.

Blijf alert! Als u het niet vertrouwt, doe dan niet de deur open. Geef uw pinpas nooit aan een vreemde. Als u onverhoopt toch slachtoffer bent geworden van een babbeltruc, bel dan direct de politie en blokkeer direct uw pinpas/bankrekening.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date