Categorieën

Service

Politie zoekt getuigen beroving in tram 21

Politie zoekt getuigen beroving in tram 21
Nieuws

Politie zoekt getuigen beroving in tram 21

  • Redactie
  • 08-09-2015
  • Nieuws
Politie zoekt getuigen beroving in tram 21

SCHIEDAM - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving afgelopen vrijdag in tram 21. Een 19-jarige vrouw uit Schiedam werd toen beroofd van haar telefoon. De verdachte vluchtte het Hof van Spaland in en wist te ontkomen.

Het slachtoffer was net in het bezit van haar nieuwe telefoon en stapte om even over zevenen de tram in bij de tramhalte Boeier, richting Rotterdam. Op dat moment zaten er al meerdere reizigers in het voertuig, zo ook de verdachte. Hij was dus ingestapt bij het beginpunt: halte Harreweg.

Bij Hof van Spaland maakte de verdachte aanstalten om de tram te verlaten. Maar voordat hij dit deed, rukte hij de telefoon uit de handen van het slachtoffer. Hij rende de tram uit, vluchtte het winkelcentrum Hof van Spaland in en raakte daar uit het zicht.

De politie onderzoekt de zaak en heeft meerdere camerabeelden veiliggesteld. De komende dagen worden deze zorgvuldig bekeken. Ook meldden zich enkele getuigen. Uit het verhaal van het slachtoffer en de getuigen kwam het volgende signalement naar voren: de verdachte is een blanke man, met donkerblond haar. Hij is rond de 1.70 m, ongeveer achttien jaar oud en heeft een mager postuur. Bij de beroving droeg hij donkere kleding en hij was in het bezit van een rugtas.

Gezien de drukte in de tram, heeft de politie het vermoeden dat er meer getuigen zijn. Mocht u relevantie informatie hebben, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.