Politie zoekt getuigen van steekincident Delft

08-09-2020 Nieuws Redactie


DELFT - De politie houdt in Delft vanmiddag een passantenonderzoek in de De Colignystraat en omgeving. Daar werd precies een week geleden een man in een woning dodelijk verwond.

Hemelsbreed negen kilometer is het, van hartje Schiedam naar de De Colignystraat. Toch drong het nieuws over het steekincident nog amper tot Schiedam door. Een 36-jarige man overleed, een zestigjarige man zit vast als verdachte.

Om het onderzoek verder te helpen delen agenten vanmiddag flyers uit en spreken passanten aan, in de hoop mensen te spreken die vorige week, ten tijde van het steekincident, ook in de buurt waren en mogelijk als getuigen kunnen optreden. Wellicht waren daar ook Schiedammers onder. De De Colignystraat ligt in de wijk Wippolder, dicht bij de gebouwen van de Technische Universiteit.

De politie opende daar ook een mobiele politie unit, juist om in contact te komen met getuigen. Op tv zal vanavond in het programma Opsporing Verzocht aandacht worden besteed aan de zaak. De politie vraagt gericht naar mensen die tussen kwart over een en half drie in de middag iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van de De Colignystraat.


Gerelateerd