Politie zoekt ouders overleden baby

07-04-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De politie zoekt naar de ouders van het 'overleden, pasgeboren baby'tje' van vanmiddag op een balkon in Schiedam-Oost werd aangetroffen.

“We maken ons zorgen om de moeder, die mogelijk medische of psychische zorg heeft“, aldus de leider van het onderzoek.

De bewoners van de flat vonden het stoffelijk overschot van het kindje vanmiddag op het balkon van hun woning en waarschuwden de politie. Forensisch rechercheurs startten direct een uitvoerig onderzoek in en om het balkon. Zo werd bijvoorbeeld een 3D-scan van onder meer het balkon gemaakt.

"Op dit moment kan nog geen antwoord worden gegeven op vragen als: hoe oud is het baby'tje, gaat het om een jongetje of meisje, wanneer en hoe is het kindje overleden en hoe lang heeft het op het balkon gelegen", aldus de politie. Ook is volgens de onderzoekers nog onduidelijk wie de ouders zijn. "Een dringend verzoek aan de vader en moeder is om zich zo spoedig mogelijk te melden bij de politie." 

De politie vraagt verder mensen die denken informatie te hebben die het onderzoeksteam kan helpen, zich te melden. "De kleinste details kunnen soms van grote waarde zijn." Tips kunnen worden gemeld via T: 0900-8844 of anoniem via T: 0800-7000.


Gerelateerd