Categorieën

Service

Politiekogels treffen zoon en vader

Politiekogels treffen zoon en vader
Nieuws

Politiekogels treffen zoon en vader

  • Redactie
  • 01-06-2016
  • Nieuws
Politiekogels treffen zoon en vader

SCHIEDAM - Te absurd om waar te zijn: de vader van Mitchel Winters, die maandag door een politiekogel stierf in het Beatrixpark, is ook door een politieagent doodgeschoten. Toch is het zo, aldus De Telegraaf.

Jerry Landveld was de vader van Mitchell Winters. Hij werd in 2010 in Nijmegen neergeschoten nadat hij een politiehond doodstak die hem aanviel. Ook zou hij agenten met een mes hebben bedreigd. De politie schoot daarna zes keer op de benen en de voet van de veertigjarige man, aldus de krant. Landveld werd daar echter niet door gestopt, waarna er twee keer met dodelijke gevolgen op het bovenlichaam gevuurd is. De agenten zijn toen niet vervolgd, omdat ze uit noodweer en volgens de ambtsinstructie handelden. De familie maakte daar tegen bezwaar met een zogenoemde artikel 12-procedure. Het Arnhemse gerechtshof oordeelde echter ook dat de agenten uit noodweer en volgens de ambtsinstructie handelden.

De 21-jarige Mitchel, wonend in Capelle aan den IJssel, kwam maandagavond rond acht uur om het leven door een politiekogel.